Wat is jouw Purpose?

De geheimen van de Blue Zones

Uncategorized Dec 13, 2020

Heb je wel eens van blue zones gehoord? Blue zones zijn gebieden waar een opvallend groot deel van de populatie in goede gezondheid ouder wordt dan 100 jaar oud. Sam Pitzalis neemt ons mee tijdens een stadswandeling en vertelt over de succesfactoren van deze superbejaarden.

Soms moet je van het pad af durven gaan om te ontdekken. Sam is een ontdekkingsreiziger en neemt mensen graag mee op reis en vertelt over zijn levenspad en inzichten. Zijn kennis van Bluezone Sardinie heeft hij geïntegreerd in zijn leven en hij inspireert  anderen op een praktische en speelse manier de Bluezone geheimen  te leren kennen, om gezond oud te worden en gelukkig te leven. 

Er zijn in totaal maar vijf blue zones in de wereld. De geluksvogels wonen in Okinawa – Japan, Sardinie – Italie, Loma Linda – Californie, Nicoya – Costa Rica en Icaria in Griekenland. Tijdens de stadswandeling laat Sam de stad zien als inspiratiebron en illustratiemateriaal voor een gezond gelukkig lang leven. ”Je gaat de negen Blue Zone-succesfactoren vaker om je heen herkennen, ook daar waar je al vaker liep.”

Negen succesfactoren

‘Het is op een andere manier kijken naar de wereld om je heen’

 
 
Luister naar de podcast waarin Sam Pitzalis over deze geheimen om langer, gezonder en gelukkiger te leven.
 
Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter