Wat is jouw Purpose?

Het vinden van je roeping door een crisis

Uncategorized Jul 16, 2023
 

In het leven worden we vaak geconfronteerd met uitdagende situaties die ons dwingen om diep in onszelf te kijken en onze ware roeping te ontdekken. Een crisis kan een keerpunt zijn, een moment waarop we gedwongen worden om onze weg te heroverwegen en onze innerlijke verlangens en passies te verkennen. Het vinden van je purpose, je plek in de wereld, kan een uitdagende en lonende reis zijn. Een voorbeeld van zo'n reis is het ontstaan van "Onze Purpose Villa", een secure base voor mensen in herstel, zoals beschreven in een Plan de Vida dat zes jaar geleden werd opgesteld.

Een crisis kan verschillende vormen aannemen. Het kan een persoonlijk verlies zijn, een gezondheidsprobleem, een professionele tegenslag of zelfs een wereldwijde pandemie, zoals we recentelijk hebben meegemaakt. Wat de crisis ook is, het dwingt ons om stil te staan bij wat echt belangrijk is in ons leven en welke richting we op willen gaan.

In het geval van "Onze Purpose Villa" begon de reis met een persoonlijke ervaring van herstel. Het was een moment van kwetsbaarheid en introspectie waarin de behoefte ontstond om anderen te helpen die soortgelijke uitdagingen doormaakten. Het Plan de Vida dat ik 6 jaar gelden schreef, diende als een leidraad, een visie van een plek waar mensen konden herstellen, groeien en hun purpose konden vinden.

Het vinden van je purpose is geen passieve daad. Het is een proces van zelfreflectie, exploratie en zelfmanifestatie. Het begint met het erkennen van je verlangens en passies, en vervolgens het nemen van concrete stappen om die verlangens waar te maken. Het kan betekenen dat je je carrière verandert, nieuwe vaardigheden leert, jezelf uitdaagt en obstakels overwint.

"Onze Purpose Villa" is een tastbaar resultaat van de reis om de roeping te vervullen. Het is een veilige haven geworden, een secure base, voor mensen in herstel. Het is een plek waar ze tot zichzelf kunnen komen, zichzelf kunnen (her)ontdekken en hun purpose kunnen vinden. Door onze eigen ervaringen te delen, bieden wij een omgeving van begrip en ondersteuning, waar anderen de ruimte krijgen om hun eigen verlangens te manifesteren en een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen.

Het proces van het vinden van je purpose gaat niet zonder uitdagingen. Het kan gepaard gaan met onzekerheid, angst en zelftwijfel. Maar juist door het aangaan van deze uitdagingen, door jezelf uit je comfortzone te duwen, kun je groeien en je volledige potentieel bereiken.

Het verhaal van "Onze Purpose Villa" illustreert dat een crisis een katalysator kan zijn voor positieve verandering. Het kan ons dwingen om diep in onszelf te graven en onze passies en verlangens te ontdekken. Het herinnert ons eraan dat het leven te kort is om niet onze ware purpose na te streven. Door zelfmanifestatie en het creëren van een veilige ruimte voor anderen, kunnen we onze roeping vervullen en anderen inspireren om hetzelfde te doen.

Dus, als je jezelf in een crisis bevindt, weet dan dat dit een kans is om je roeping, jouw Purpose te vinden. Het is een uitnodiging om diep in jezelf te graven, je verlangens te erkennen en stappen te zetten om ze te verwezenlijken. Net zoals "Onze Purpose Villa" een secure base werd voor mensen in herstel, kun jij jouw eigen veilige haven creëren, waar je jezelf kunt manifesteren en je purpose kunt vinden. Laat de crisis je niet definiëren, maar laat het je transformeren naar een betere versie van jezelf.

Onthoud: jouw roeping wacht op je, en het is aan jou om het te ontdekken en te manifesteren.

Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter 

.disqus.com/count.js" async="">