Wat is jouw Purpose?

Whatever it takes

Uncategorized Mar 17, 2024
 

Van Droom naar Realiteit: Johan's Verhaal

De Ambitie

Johan koesterde een grote droom: tegen zijn veertigste behoren tot de elite van de Quote 500. Zijn levensmotto was 'Whatever it takes'. Als CEO van zijn eigen onderneming, wijdde hij 60 tot 80 uur per week aan zijn werk, genoot van ritjes in zijn droomauto - een zwarte Porsche - en deelde zijn successen rijkelijk met vrienden, omgeven door drank en drugs. Zijn leven was zijn bedrijf; hij leefde zijn droom.

Het Keerpunt

Alles veranderde op een maandagochtend in april 2017. Middenin een vergadering werd Johan overvallen door een allesverlammende paniekaanval. Hij voelde zich machteloos, volledig verloren. Wat overkwam hem toch? Na dit voorval adviseerde zijn compagnon hem om voorlopig weg te blijven uit het bedrijf. Van de een op de andere dag was hij alles kwijt: zijn toegang tot het bedrijf, zijn inkomen, en het contact met zijn medewerkers.

De Confrontatie met Schaamte

Verborgen in zijn huis, worstelde Johan met de schaamte over het verlies van zijn status en identiteit. "Wie ben ik nog?" Het bedrijf was zijn alles geweest. Zonder steun van zijn team en de afwezigheid van vrienden voelde hij zich volledig verlaten, zijn fundament was aangetast.

De Weg Naar Inzicht

Gediagnosticeerd met een burn-out, was rust het advies van zijn huisarts. Maar hoe, met zo'n grote verantwoordelijkheid? Tijdens een coachgesprek vroeg ik hem: "Waar vecht je tegen en waar vecht je voor?" Johan besefte dat zijn strijdlust hem succes had gebracht, maar begon te twijfelen aan de waarde ervan. Zijn gezin stond op het spel.

Een Nieuw Begin

Met dit nieuwe besef besloot Johan te stoppen met vechten voor macht en zijn recht. Dit inzicht veranderde zijn mindset volledig. "Vechten trekt alles mee in geweld, overgave brengt vrede." Dit besluit leidde tot een nieuw gevoel van vrijheid, iets wat hij diep waardeerde en nu als kernwaarde ziet. In zijn nieuwe bedrijf geeft hij medewerkers vertrouwen en vrijheid.

Dankbaarheid en Vrijheid

Johan is uiteindelijk dankbaar voor degenen die een grens hebben getrokken en bedankte hen tijdens de laatste rechtszitting. Dit vonden ze vreemd en konden er weinig mee. "Zij hebben hun eigen pad nog te gaan," concludeerde hij. Johan leeft nu zijn nieuwe droom, geleid door moed en inzicht in wat werkelijk belangrijk is: vrijheid, authenticiteit, en diepe voldoening.

 
 
 
Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter 

.disqus.com/count.js" async="">