HENNY ABEN

Executive life coach, mentor, trainer en spreker

spreker

sociaal ondernemer

trainer

Your Life has Purpose
Your story is important
Your Dreams Count
Your voice matters
You were born to make an impact

 

 

Living a meaningful life

Henny in gesprek met haar mentor Rik Felderhof. Over wat haar drijft, leiderschap en Purpose in Life!

 

Ontvang gratis de 5 transformatievragen die je leven veranderen.

Ja dat wil ik graag For the next step.

It's a Journey to Purpose

Sociaal pedagoog, docent/trainer, leiderschapscoach, verlieskunde expert, sociaal ondernemer, thougth leader, ontdekker, moeder, partner, mantelzorger, levensgenieter, reiziger.

Betekenis geven

Sommige mensen weten al heel vroeg wat ze willen worden. Toch zijn er maar weinig die hun droom op jonge leeftijd realiseren. Met onze manier van leven staan we vaak ver af van de idealen die we voor onszelf hebben. Totdat we op een punt komen dat we het roer omgooien.

Rijkdom voel je vanbinnen

Zelf wilde ik van jongs af aan mensen helpen en dan het liefst in arme landen. Toen ik vierentwintig was ben ik daarom een jaar ontwikkelingswerk gaan doen op de Filipijnen. In de jaren ervoor had ik mijn leven volledig ingericht maar werd ik steeds ongelukkiger. Mijn jaar op de Filipijnen was een prachtige ervaring die nog steeds impact heeft op mijn leven. Ik heb geleerd dat rijkdom niets te maken heeft met materie. Het is iets wat je vanbinnen voelt. Dat je gelukkig kunt zijn met niets, of eigenlijk met alles wat er is. 

Rijkdom is voor mij ook de vrijheid om te zijn wie je werkelijk bent. Zelf heb ik jarenlang een groot geheim met me meegedragen. Ik was me er niet van bewust. Als kind van een alcoholistische vader leer je om nooit helemaal de waarheid naar buiten te brengen. Je houdt de 'schone schijn' op. Dit is een kwaliteit waar je in deze maatschappij trouwens heel ver mee kunt komen. Door de jaren heen heb ik door onderzoek ontdekt dat veel leiders leider zijn geworden vanuit de pijn die ze met zich meedragen.

Betekenis geven 

Door een persoonlijke crisis in mijn leven heb ik besloten nooit meer een geheim met me mee te dragen. Mijn missie is om het niet erkende verlies van mensen te erkennen en betekenis te  geven aan trauma's en de impact van ingrijpende gebeurtenissen. Hiervoor heb ik samen met mijn collega Mieke de Bruin het Centrum voor Verborgen Verlies opgericht in 2010 en werd ik tevens sociaal ondernemer.

Omdat ik tientallen jaren werk met verlies en rouw is er een belangrijk besef: aan het eind van mijn leven wil ik geen spijt hebben van de dingen die ik niet heb gedaan. En dat betekent dat ik me altijd zal blijven ontwikkelen en nooit stilsta. Ik maak zelf ook een Journey en deel mijn ervaringen met andere ondernemers. 

Starten met Purposeworx was voor mij een logische volgende stap. Met dit platform help ik ondernemers om vorm te geven aan betekenisvol leven en werken. Betekenisondernemers inspireren mij omdat ze bereid zijn om hun hart te volgen. In de eerste plaats door te kiezen voor het ondernemerschap maar vooral door daadwerkelijk het verschil te willen maken voor zichzelf en voor anderen.

Wat je nodig hebt om succesvol en gelukkig te zijn? Uit gesprekken met CEO's en topentrerpreneurs komt steeds naar voren dat het draait om vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en in jouw Purpose of Life.

Het ontdekken van je Purpose is een Journey

Ik geloof dat je een meaningful life leeft als je betekenis kan geven aan wat je is overkomen in het leven. Situaties overkomen je maar je hebt altijd een keuze, hoe hiermee om te gaan.

Henny

info Purpose leiderschap programma
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.