Wat is jouw Purpose?

1 januari is maar een datum

Uncategorized Dec 22, 2019

1 januari is maar een datum

In deze tijd van het jaar kun je er niet omheen. Social media staan vol met oproepen om terug te blikken op 2019 en om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Op zich is het natuurlijk zinvol om te kijken waar je staat, of je doelen bij wilt stellen en welke acties je nog wilt ondernemen. Maar waarom zou je dit per se in deze tijd van het jaar doen?

Wanneer je een journey maakt zit je in een proces dat losstaat van welke kalender dan ook. Natuurlijk zijn streefdata belangrijk, maar ze heten niet voor niet ‘streefdata’.

Als je teveel met het plannen van mijlpalen bezig bent, ligt teleurstelling op de loer en worden acties krampachtig. Vergelijk het met stoppen met roken per 1 januari of in een bepaalde periode een aantal kilo willen afvallen.

Beter is het om te blijven focussen op het proces. Wees je bewust hoe jij in het proces staat en wat je nodig hebt om te komen waar jij wilt. Vraag om hulp als je die nodig hebt. Dan is tijd geen doorslaggevende en beklemmende factor meer. En zeg nou zelf. 1 januari is toch maar gewoon een datum. De hele dag is het maximaal 24 uur later dan 31 december. Waar hebben we ‘t over?

Henny Aben

Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter 

.disqus.com/count.js" async="">