Wat is jouw Purpose?

Leiderschap met passie

Dit keer ga ik in gesprek met Fred van Zwieten. 

Fred: ”Leiderschap is mensen coachen om op de juiste manier hun taken uit te voeren. Zodanig dat ze ook vooral lol hebben in wat ze doen”. In deze aflevering vertelt Fred over visie op leiderschap en hoe hij dat inzet. En waarom het vertrouwen op intuïtie een sleutel tot succes is bij ondernemen en leiderschap. En vanuit zijn passie, zijn leiderschapsstijl invult.

lees verder

#13 De purpose van positieve Mascha Struijk: Een liefdevolle jeugdzorg

Vandaag is Mascha Struijk mijn gast, collega podcaster en tevens purpose gedreven ondernemer.

Mascha heeft de BID award gewonnen, de Positivity Award voor onbekende Nederlanders.

BID staat voor Big Impovement Day en is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. De hoop is om met deze awards anderen te inspireren om vaker te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

De missie  van Mascha is om een liefdevolle en gelijkwaardige jeugdzorg te realiseren lijkt een utopie. Iets wat voor vele onmogelijk lijkt zeker in deze tijd waarin de jeugdzorg zo vaak negativiteit in het nieuws is en toch heeft zij een idee hoe dat wel te realiseren is namelijk door de jeugdzorg professionals meer vanuit hun hart te laten werken. 

Mascha is niet alleen een idealist, ze is ook een realist en een vrouw die heel down to earth is. Ze zelfs heels bescheiden en moet zichzelf regelmatig toespreken dat zij echt...

lees verder

#11 De achteruitkijkspiegel van het leven

Uncategorized May 30, 2021

Openhartige keukentafel gesprekken met Rik Felderhof over de liefde, moed, vergeving, spijt, zingeving en Purpose.

Vandaag het verhaal van de Chauffeur die de paus vragen stelt over zijn zonde en afslagen in het leven missen. Ik ben benieuwd of Rik in zijn leven afslagen heeft gemist en waar hij spijt van heeft. We kijken samen in de achteruitkijkspiegel van het leven, de de hobbels, scheuren in het asfalt, maar ook de velden met zonnebloemen, de wijngaarden, de rivieren de we zijn overgestoken, de seizoenen....alles bij elkaar een indrukwekkend schilderij. Het schilderij van het leven van Rik Felderhof.

lees verder

Vermenigvuldigen

“Wanneer je stopt te vragen : Wat kan ik doen voor anderen om ze te helpen? en begint te vragen: Wat kan ik doen met anderen door ze te trainen?  Verschuif je van optellen naar vermenigvuldigen.”

- John C. Maxwell-

 

Als jij een opdracht zou hebben die echt heel belangrijk en verschrikkelijk moeilijk is, zou jij proberen dat helemaal alleen te doen, of zou je misschien samenwerken met vakmensen die jou helpen de klus te klaren?

Wat als jij iemand nodig had om een cruciale opdracht te doen op het werk of een familielid te helpen? Zou je zomaar iemand uitpikken en deze persoon zonder sturing of instructies naar de persoon in nood sturen, of zou je deze persoon heel bewust uitkiezen en voorbereiden zodat de taak voortreffelijk vervuld zal worden?

Wat zou jij doen als jij een nieuw programma wilde lanceren, een nieuw bedrijf starten of een nieuw team ontwikkelen voor jouw organisatie en jij was de enige persoon die wist hoe je dat deed, maar je kon jouw...

lees verder

De beste leiders zijn goede mentors

Wat is nu een goede mentor 

Laatst vroeg een klant (directeur van een nutsbedrijf) mij wat nu het verschil is tussen een mentor en een leider? We zaten in een sessie en we bespraken deze rollen. Intuïtief wist ik het antwoord: leiders  motiveren en activeren anderen om hun potentie te ontwikkelen en hun leiderschap te omarmen. Ze creëren geen volgers maar nieuwe leiders. Het werd een mooi gesprek.

Ik ben verder op zoek gegaan om dit ook meer te kunnen onderbouwen. In de Harvard business review vond ik een mooi artikel.

Anthony K. Tjan, oprichter van durfkapitaalfirma Cue Ball en auteur van Good People, heeft drie jaar lang onderzocht wat de meest effectieve leiders doen om hun medewerkers of klanten te motiveren en te laten floreren.

Zij blijken een soort van leiderschap uit te oefenen dat niet zozeer draait om het creëren van volgers maar om het creëren van andere leiders. De beste leiders zijn, kortom, vooral heel goede mentors.

 Dit doen...

lees verder

#10 intro aflevering: Op verhaal komen met Rik Felderhof aan de keukentafel

Uncategorized Feb 18, 2021

Openhartige keukentafel gesprekken van Rik Felderhof en Henny Aben over de liefde, je purpose, vergeving, spijt, twijfelen en geloven

Wat geeft het leven zin en betekenis is een belangrijk onderwerp, waar Rik en ik regelmatig over spreken. Tijdens onze ontmoetingen hebben we openhartige gesprekken en zo komen we op verhaal.   Op verhaal komen betekent dat je betekenis kan gaan geven aan thema's van je leven. Nadenken over levensvragen doen wij beide regelmatig en het wordt kleurijker in gesprek met de ander. 

Het succes van Rik Felderhof  is dat hij altijd heeft gedaan waar hij het meest blij van werd: de levensverhalen van mensen portretteren, eerst als Tv programma maker en en als schrijver, met boeken zoals de Vliegenvanger en de Vatican Tales.

De Vatican Tales zijn betekenisvolle verhalen met knipoog, waar we een aantal verhalen gebruiken als kapstok voor onze eigen levensverhalen..

 

lees verder

Hoe creƫer je nu een succesvol purpose gedreven verdienmodel - Rene Sielhorst

Uncategorized Feb 12, 2021
 

Rene Sielhorst is een ondernemer pur sang....hij verteld over zijn missie: iedereen heeft recht op een gelukkig en gezond leven en dat wil hij realiseren door een gezonde leefstijl voor iedereen toegangelijk te maken, middels Fitcoins. Een alternatief betalingssysteem die voor iedereen 'gezond leven' mogelijk maakt.

Geld is een thema wat in zijn ondernemersreis steeds meer een andere betekenis heeft gekregen. Hij is van een 'geldgedreven' ondernemer gegroeid naar een 'purposegedreven' ondernemer en hoe deze transitie tot stand is gekomen en hoe hij nu deze journey maakt vertelt hij in deze podcast. 

Hoe creer je nu een ander succesvol verdienmodel, als ondernemer, zonder jezelf hierin je verliezen.

 

lees verder

De Blinde en de Jager

 

 

Hij was een geweldige jager. Zijn naam was Jafari. Hij woonde in het noorden van Zuid-Afrika. En hoewel hij klein was, was hij razendsnel. Maar op een dag werd hij toegetakeld door een bloeddorstige leeuw en hij werd blind. Zijn wereld stortte in elkaar en een periode van rouw brak aan. Gelukkig had hij een geweldige zus. Ze heette Hamida en ze zorgde heel goed voor hem. Hamida maakte heerlijk eten. Ze nam hem mee langs de rivier en in de heuvels. Ze vertelde hem de nieuwtjes van het dorp en ze praatte met hem.

En toen op een dag, na een paar maanden ontdekte Jafari een kwaliteit die hem
verraste. Nu wist hij dat hij goed kon luisteren maar op een dag kwamen er mensen bij hem. Ze begonnen te praten over hun problemen. Jafari luisterde en stelde bijzonder goede vragen. De mensen gingen naar huis.  ‘Jafari, je hebt me zo goed geholpen. Hoe kun je dat zo goed?’
‘Omdat ik zie met mijn oren.’

De mensen van zijn dorp bleven komen. ‘Jafari, ik heb...

lees verder

Terugblik op 2020

Uncategorized Jan 04, 2021

In deze episode, deelt Henny haar 10 inzichten en hierbij hoopt zij jou te inspireren, te empoweren om veerkrachtiger en met meer vertrouwen 2021 in te gaan.

Wanneer je vooruit wilt gaan, zal je ook af en toe je 'achteruitkijk spiegel' moeten gebruiken.  

Wil je een helder perspectief en een juiste mindset voor 2021, dan is deze episode helemaal voor jou!

Kijk ook nu voor de speciale nieuwjaarsaanbieding: jouw Plan de Vida 2021  https://www.purposeworx.nl/PlandeVida-21

 

lees verder

De geheimen van de Blue Zones

Uncategorized Dec 13, 2020

Heb je wel eens van blue zones gehoord? Blue zones zijn gebieden waar een opvallend groot deel van de populatie in goede gezondheid ouder wordt dan 100 jaar oud. Sam Pitzalis neemt ons mee tijdens een stadswandeling en vertelt over de succesfactoren van deze superbejaarden.

Soms moet je van het pad af durven gaan om te ontdekken. Sam is een ontdekkingsreiziger en neemt mensen graag mee op reis en vertelt over zijn levenspad en inzichten. Zijn kennis van Bluezone Sardinie heeft hij geïntegreerd in zijn leven en hij inspireert  anderen op een praktische en speelse manier de Bluezone geheimen  te leren kennen, om gezond oud te worden en gelukkig te leven. 

Er zijn in totaal maar vijf blue zones in de wereld. De geluksvogels wonen in Okinawa – Japan, Sardinie – Italie, Loma Linda – Californie, Nicoya – Costa Rica en Icaria in Griekenland. Tijdens de stadswandeling laat Sam de stad zien als inspiratiebron en illustratiemateriaal voor...

lees verder
1 2 3
Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter