Wat is jouw Purpose?

De Nieuwe Definitie van Succes: Van Oppervlakkigheid naar Voldoening en Betekenis

Uncategorized Dec 17, 2023

 

Er is een groeiende beweging die een ander soort succes nastreeft. Weg van de oppervlakkige glans van materiële prestaties, richt deze beweging zich op een diepere vorm van voldoening en betekenis. Maar wat betekent dit precies, en hoe kunnen we dit nieuwe succes in ons leven integreren?

Persoonlijke Vervulling: Het Ware Geluk

De kern van deze nieuwe definitie van succes is persoonlijke vervulling. Het gaat niet langer om hoeveel je verdient, welke positie je bekleedt, of hoe groot je huis is. Het gaat erom hoe tevreden je je voelt met je leven. Dit soort succes wordt gemeten aan de hand van persoonlijke vreugde, passies en de vervulling van je diepste verlangens.

Betekenisvolle Connecties: Meer dan Netwerken

In deze visie is het opbouwen van authentieke en betekenisvolle relaties cruciaal. Het gaat niet om het verzamelen van contacten voor zakelijk gewin, maar om het creëren van een gemeenschap van ondersteuning en liefde. Deze relaties verrijken ons leven en geven ons een gevoel van verbondenheid en doel.

Bijdrage en Impact: Het Verschil Maken

Een ander belangrijk aspect van succes in deze context is de impact die we hebben op de wereld om ons heen. Succes wordt gezien in termen van de bijdrage die we leveren aan onze omgeving of aan de maatschappij in het algemeen. Het gaat erom hoe we de wereld een beetje beter kunnen maken door onze acties en keuzes.

Persoonlijke Groei: Een Levenslang Proces

Voortdurende zelfontwikkeling is een ander essentieel onderdeel van deze nieuwe succesdefinitie. Het gaat erom altijd te leren, te groeien en open te staan voor nieuwe ervaringen. Dit aspect van succes draait om zelfverbetering, het uitbreiden van onze horizon en het realiseren van ons volledige potentieel.

Leven Volgens Persoonlijke Waarden: Authentiek Zijn

Succes in deze nieuwe zin betekent leven in overeenstemming met onze persoonlijke waarden en overtuigingen. Het is het vinden van een weg die trouw blijft aan wie we werkelijk zijn, en keuzes maken die resoneren met onze diepste waarheden en overtuigingen.

Innerlijke Rust: De Ultieme Beloning

Het bereiken van een staat van innerlijke rust en tevredenheid, ongeacht de externe omstandigheden, is een belangrijk doel. Dit aspect van succes draait om het vinden van een balans in het leven, het beheersen van stress en angst, en het koesteren van een innerlijke vrede die niet afhankelijk is van externe factoren.

Zingeving: Het Doel van Ons Bestaan

Ten slotte wordt succes gemeten door de mate waarin we het gevoel hebben dat ons leven zin en een doel heeft. Dit kan voortkomen uit werk, maar ook uit hobby's, relaties, of spirituele praktijken. Het is het gevoel dat wat we doen ertoe doet, dat we bijdragen aan iets groters dan onszelf.

In deze nieuwe visie op succes is het pad niet altijd gemakkelijk. Het vereist zelfreflectie, moed om conventies te trotseren, en de vastberadenheid om onze eigen unieke weg te volgen. Maar de beloningen - een gevoel van voldoening, betekenis, en ware vreugde - zijn het meer dan waard.

Uit liefde

Henny 

Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter 

.disqus.com/count.js" async="">