Wat is jouw Purpose?

Zonder spanning op je boog komt de pijl nergens

Uncategorized Jan 15, 2024

De spanning van de boog

Heb je ooit de spanning van een boog gevoeld, klaar om een pijl af te vuren? Diezelfde spanning, die noodzakelijke energie, is cruciaal in je werk, vooral als je gedreven bent door een dieper of hoger doel. Als je impact wilt maken.  Zonder die innerlijke drive, net als bij een ongespannen boog, zal je missie  niet de vlucht nemen die je voor ogen hebt.

Stel jezelf de vraag: Voel je die positieve spanning in je werk? Kun je jouw kwaliteiten inzetten? Word je voldoende uitgedaagd door alles wat jij in de wereld zet? Of lijkt je professionele leven meer op routinematig handelen en heb je eigenlijk het gevoel dat je stil staat in je ontwikkeling? Zoals een van mijn coachklanten zei:  ' Ik kan het met twee vingers in mijn neus' doen"

Ontdek hoe je deze essentiële 'spanning' kunt vinden en benutten, vooral als je doelgericht vanuit jouw purpose wilt ondernemen.

 Verken en Verduidelijk Je Missie

Begin met een open en verkennende houding. Neem de tijd om na te denken over wat je echt belangrijk vindt - je diepste passies en kernwaarden. Je missie wordt vaak helderder door actie en ervaring. Dit proces van zelfontdekking helpt je inzicht te krijgen in wat je werkelijk drijft en hoe je je unieke vaardigheden en passies kunt inzetten om betekenis te geven aan je werk.

Zet de Eerste Stappen

Zet het inzicht in je missie om in actie door kleine, haalbare doelen te stellen. Deze eerste stappen hoeven niet perfect te zijn; ze dienen als een startpunt dat je richting geeft. Wees bereid om je plan aan te passen en te evolueren naarmate je nieuwe dingen leert en je pad zich ontvouwt. Deze aanpak combineert actie met openheid voor groei en ontwikkeling.

Ontwikkel een Ondersteunend Netwerk

Omring jezelf met personen die jouw reis naar het realiseren van je missie ondersteunen. Dit kan variëren van mentors en gelijkgestemde collega's tot vrienden die jouw visie delen. Deze netwerken bieden niet alleen waardevolle inzichten en feedback, maar ook morele steun en samenwerkingsmogelijkheden. Ze fungeren als een klankbord en stimuleren je om je pad te blijven verkennen en verfijnen.

Blijf Wendbaar en Open voor Verandering

Flexibiliteit is cruciaal op je pad naar het realiseren van je missie. Wees bereid je aanpak te herzien als je nieuwe inzichten opdoet of als situaties veranderen. Deze openheid zorgt ervoor dat je missie en de stappen die je neemt relevant en effectief blijven, zelfs in een veranderende omgeving.

Evalueer en Reflecteer Regelmatig

Neem de tijd om je voortgang te beoordelen en te reflecteren op wat je hebt geleerd. Dit is niet alleen een kans om je actieplan bij te stellen, maar ook om persoonlijke groei en ontwikkeling te waarderen. Het gaat erom je ervaringen te begrijpen en hoe deze bijdragen aan je grotere missie, jouw Journey to Purpose.

Vier Elke Vooruitgang

Herken en vier elke stap die je zet, hoe klein ook. Deze momenten van erkenning zijn essentieel voor het behouden van motivatie en momentum. Ze herinneren je eraan dat elke actie, elke inspanning, je dichter bij het vervullen van je missie brengt.

Close

50% compleet

Wil jij ook direct de nieuwe reeks podcast beluisteren:

Op Verhaal komen met Rik Felderhof en Henny Aben

Laat hier jouw e-mail adres achter 

.disqus.com/count.js" async="">